dijous, 7 de febrer de 2008

Second Life no pot amb Els Pets!

El passat dijous 8 de novembre, a les 22h, a la regió de l'Illa Diagonal (cliqueu aqui per teletransportar-vos-hi), Els Pets van actuar amb un concert en directe.

Les regions de SecondLife, però, no estan preparades per tenir tant de públic, ja que, aproximadament a partir dels 50 avatars, la regió comença a tenir problemes de lag i scripts. Per evitar aquest problema, a partir d'un nombre d'avatars ningú més pot entrar a la regió, però moltes vegades aquest nombre és suficient. Aquest lag pot fer que els integrants vagin quedant desconnectats, o fins i tot, en alguns casos, que la regió mateixa es desconnecti.

Bé, doncs pel que sembla l'èxit que va tenir el concert va ser suficient per provocar tots els problemes mencionats. Jo (user1cat Orbit) vaig ser un dels avatars que volien anar al concert, però la regió no em va deixar entrar (la del costat, perquè la que havia de ser ja s'havia desconnectat). Els que hem anat a concerts reals de Els Pets, ja sabem que vagin on vagin sempre aconsegueixen omplir tots els escenaris, i evidentment SecondLife no podia ser menys.

A més, pel canal de missatges instantanis del grup CATALUNYA-SecondLife, vaig veure com diversa gent es queixava que el lag els havia desconnectat i d'alguns problemes que havien vist d'scripts entre altres coses. Segons els reportatges sortits per TV3, sembla que van poder arribar a 150 assistents a l'esdeveniment.

Aquest concert pertanyia a la inauguració d'aquest espai, que és una recreació virtual de l'Illa Diagonal. Pels que encara no l'hagueu visitat, és com la recreació de la Rambla de Barcelona, però aquesta l'han fet catalans (enlloc dels anglesos que han fet la Rambla) i està pensada per tenir moviment cultural i d'oci.


Per més informació, us deixo algunes notícies de SecondNews:

Els Pets triomfen al metavers
- (09.11.2007. 05:10)

Gavaldà destaca el poder d’Internet en el mercat musical - Entrevista a Lluís Gavaldà (09.11.2007. 04:31)

Els Pets faran el seu primer concert virtual - (04.11.2007. 06:26)


I aquests vídeos de TV3 que parlen de l'esdeveniment:

La nit al dia: SecondLife - Entrevista de la nit al dia als responables de SecondNews i Novaspace, on comencen parlant del concert

Primer concert d'Els Pets a Second Life - Telenotícies (09.11.2007)

Els Pets a Second Life - InfoK (09.11.2007)